Canon Business Center maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten

Canon helpt Priva met hun CO2-doelstelling

Priva is een familiebedrijf met een rijke historie die meer dan 50 jaar geleden begon. In 1959 is Priva opgericht onder de naam Valk en Prins. Ze hielden zich bezig met de import van heteluchtkachels voor de glastuinbouw. Dit was een eerste stap richting het regulieren van het kasklimaat, waar Priva nu wereldmarktleider van is.

De klant

Door de jaren heen is Priva een pionier op het gebied van klimaat en procesbeheer. In 1977 werd de eerste klimaatcomputer geïntroduceerd voor de tuinbouw. Deze zorgt voor een gecombineerde controle over klimaat, energie en waterdosering. En in 1983 is Priva begonnen met het neerzetten van eenvoudige gebouwbeheersystemen. In Nederland is Priva nu ook marktleider op het gebied van gebouwbeheersystemen: één op de drie gebouwen in Nederland zijn voorzien van producten van Priva. Internationaal speelt Priva ook een steeds grotere rol op dit terrein.

Wereldwijd heeft Priva 500 medewerkers waarvan meer dan de helft in Nederland werkzaam zijn op het hoofdkantoor. Het hoofdkantoor is gevestigd in De Lier waar oa. de ondersteunende afdelingen van Priva wereldwijd te vinden zijn. In 2004 zijn ze verhuisd naar de volledig zelf ontworpen gebouw. Geïnspireerd door het bestaansrecht van Priva; duurzaamheid, is alles ingericht en vormgegeven. Er is gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijk materiaal en zelfs de stenen op de grond zijn gemaakt van geperst afval. 
 

De probleemstelling

Priva ontwikkelt en levert producten en diensten voor duurzame, vernieuwende klimaatbeheersing en procesbeheer. Ze doen dit binnen de industrieën tuinbouw, utiliteit en industrie. Hierbij is het streven voor een minimale belasting van de planeet. Om deze reden is het ook een vanzelfsprekendheid dat de bedrijfsvoering van Priva gericht is op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voor Priva toont maatschappelijk verantwoord ondernemen aan op welke wijze je als bedrijf deel uit wilt maken van de wereld om je heen. Om het beleid hierover transparant te houden worden alle initiatieven gemeten volgens de CO2-Prestatieladder. De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. In 2011 heeft Priva niveau 3 behaald van de ladder, waar 5 niveaus van te behalen zijn. De doelstelling van Priva is om in 2015 15% CO2-reductie ten opzichte van 2010 te bewerkstelligen. Vóór 2010 zijn er veelvuldige initiatieven voor CO2-vermindering. In 1960 waren ze al begonnen met afvalscheiding van ijzer en kunststof. En in 2004 zijn ze verhuisd naar een ultra-duurzaam gebouw, waarbij de warmte en koeling via een opslag verloopt 130 meter onder de grond, er wordt geen gas gebruikt in het gebouw en wordt er gebruik gemaakt van CO2-vrij toiletpapier. Hiermee werd de nulmeting vanaf 2010 al voor vele organisaties een doelstelling ansicht. 

De oplossing

Automatisch is Priva na het verlopen van hun huidige printercontract bij Canon terecht gekomen. Een jaar voor de vervaldatum was een account manager van Canon op bezoek geweest bij Priva. Uiteraard zagen beide organisatie toen dat er bijzonder veel overeenkomsten zijn tussen de waarden en normen voor bedrijfsvoering. Samen met de Quality manager van Canon hebben ze een presentatie gehouden over de raakvlakken om zo de voordelen aan te kunnen tonen voor het kiezen van Canon als leverancier. Puur op basis van de professionaliteit vanuit Canon en de raakvlakken m.b.t. het MVO-beleid zijn Canon en Priva een partnerschip met elkaar aangegaan.

Met de nieuwe printsystemen in combinatie met uniFLOW en eCopy zou behoorlijke stappen gemaakt worden ten opzicht van de CO2-reductie doelstelling. Energie, papier en kosten worden bespaard zonder af te doen aan de kwaliteits- of functionele eisen. De keuze is gevallen op de imageRUNNER ADVACNE multifunctionele kleursystemen. Hiermee wordt gedurende de gehele productiecyclus rekening gehouden met het verminderen van CO2 uitstoot en belasting voor het milieu. Ze zijn gemaakt van brandvertragend bioplastic wat gemaakt is van planten afkomstig uit organische hulpbronnen, en waar mogelijk is gebruik gemaakt van gerecycled kunststof. Zelfs het milieuvriendelijke distributiestrategie van Canon heeft als doel het reduceren van CO2-uitstoot. Als de imageRUNNER ADVACNE in gebruik wordt genomen blijft het een zeer milieuvriendelijk systeem. De nieuwe tonertechnologie maakt het mogelijk om toner te fixeren bij lagere temperaturen wat het energieverbruik vermindert en de kosten verlaagt. Zelfs een sluimerstand beperkt het energieverbruik tot 1,5 W. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van Canon’s uniFLOW software. Dubbelzijdig afdrukken, als default, resulteert in minder papierverbruik en, wat kosten per afdruk betreft, kan dit afdrukkosten vrijwel halveren. Door de beveiligde toegang tot documenten kunnen zij worden “vastgehouden” tot gebruikers ze bij de printer ophalen – dit voorkomt afval door vergeten documenten in opvangbladen. Om het maken van kopietjes te verminderen is ook Canon’s eCopy gekoppeld aan de imageRUNNER ADVANCE-systemen.

Hiermee kan de gebruiker eenvoudig papier documenten omzetten in digitale informatie en dit gelijk, per mail, sturen naar de betrokkenen. 

2,5 huishoudens en 12 bomen bespaard

In 2011 is de conversiefactor met betrekking tot groene stroom aangepast. Dit betekent dat vanaf 1 juli 2011 groene stroom een zwaardere conversiefactor heeft dan daarvoor. Ofwel, met hetzelfde stroomgebruik zal een hogere CO2-uitstoot worden weergegeven. Vandaar dat Priva in 2011 een stijging van 22,2% heeft ondervonden van CO2-uitsoot. Als je de conversiefactor niet meerekent dan zie je dat ze een besparing hebben gerealiseerd van 2,2% in 2011. Als je nu in 2012 kijkt naar het energieverbruik van de imageRUNNER ADVANCE printsystemen, dan zie je dat ze 8760Kwh minder energie hebben verbruikt ten opzichte van de voorgaande printers en kopiers. Dit vertaalt zich in een vermindering van 5,1 ton CO2-uitstoot dat zich weer laat omrekenen in een vermindering van 0,8% CO2-uitstoot alleen al door het verbruik. Ofwel, het kunnen leveren van 2,5 huishouden aan stroom. Door de inzet van uniFLOW en eCopy wordt er nu ook bespaard op het papierverbruik. Volgens de berekening wordt is er in 2012 een pallet á 100.000 vellen papier minder gebruikt dan 2011. Dit komt overeen met het kappen van 12 bomen. Dus al met al kan een bedrijf van 250 medewerkers wel degelijk een verschil uitmaken. De berekende besparingen zijn alleen op eigen verbruik gebaseerd. Als je nog verder zou kijken naar de besparingen dat het heeft opgeleverd, aangezien er minder bomen gekapt hoeft te worden, of minder energie gewekt hoeft te worden, dan zal je zien dat een beter milieu, ook echt daadwerkelijk, begint bij jezelf.  

“De soepele implementatie overtrof al onze verwachtingen”.
Marja Pris, Facility Manager
 
Aangenaam, ik ben
Dr. Doc
Mag ik u adviseren?

Iedere organisatie is uniek, wat voor de één een prima oplossing is, is voor de ander totaal niet relevant. Ik geef u graag een persoonlijk advies op maat.


Aangenaam, ik ben
Dr. Doc
Iedere organisatie is uniek, wat voor de één een prima oplossing is, is voor de ander totaal niet relevant. Ik geef u graag een persoonlijk advies op maat. Vul de vier vragen in en bekijk welke oplossingen voor uw organisatie interessant zijn.
1.

Ik ben iemand...

2.

Het belangrijkst vind ik...

3.

Wat is van toepassing op uw organisatie?

4.

Welk van onderstaande problemen herkent u?

Advies

Op basis van uw antwoorden adviseer ik één van onderstaande oplossingen. Klik op de links voor een uitgebreide beschrijving van de oplossing. U kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met een gespecialiseerde medewerker van het Canon Business Center.

Digitale dossiervorming

Door de intrede van de iPad of andere tablets loopt het persoonlijke en zakelijke leven steeds vaker door elkaar heen. Correspondentie ontvangen we voornamelijk per e-mail. De vraag hoe u uw (bedrijfskritische) informatie opslaat is dan ook actueler dan ooit. Door middel van digitale dossiervorming kunt u op een efficiënte manier informatie opslaan die u makkelijk kunt terugvinden. Canon helpt u daar graag bij.

Lees meer

Het nieuwe werken

Het milieu wordt steeds belangrijker voor organisaties. Onnodige verspilling van papier, inkt en energie wordt steeds meer teruggedrongen. Maar ook zijn steeds meer organisaties zich bewust van de CO2 uitstoot van het woon-werk verkeer. Canon heeft veel oplossingen die gericht zijn op digitalisering van documenten, het reduceren van printkosten en het bevorderen van het nieuwe werken. Oplossingen die uw organisatie duurzamer maakt.

Lees meer

Kosten beheren

Printkosten zijn vaak niet goed inzichtelijk binnen organisaties. Echter, volgens onderzoek van Gartner bedragen deze kosten gemiddeld 3% van de jaarlijkse omzet. Dit betekent dat 3% van uw inkomsten besteed wordt aan een proces dat niet tot uw kernactiviteiten behoort. Canon heeft de expertise in huis u te helpen deze kosten effectief te beheren.

Lees meer

Veilig gebruik

Er zijn genoeg bekende verhalen over gevoelige informatie dat ongewild op straat is komen liggen. Heeft u uw documenten voldoende beveiligd? Documentbeveiliging moet onderscheid maken tussen personen binnen bedrijven en tussen verschillende bedrijven onderling. De uitgebreide print-en documentbeveiligingsmogelijkheden van Canon voldoen aan al uw beveilingsbehoeften, binnen drie kerngebieden, te weten: vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid.

Lees meer

Alles onder controle

Goed vastgelegde werkprocessen kunnen de efficiëntie bevorderen, maar veel organisaties beschouwen werkprocessen nog als een vanzelfsprekend iets. Dit geldt vooral de dagelijkse administratieve processen, met name het vastleggen, beheren en distribueren van informatie. Hierdoor kosten deze belangrijke processen veel tijd, geld en moeite. Door slimmer om te gaan met uw document werkproces kunt u daar veel op besparen. Canon helpt u daar graag bij.

Lees meer

Mobiel printen

U vindt het belangrijk dat uw medewerkers overal kunnen werken. Het is dan wel prettig als dit ook veilig is, zonder dat documenten kwijt raken of in handen komen van niet geautoriseerde personen. Met mobiel printen van Canon kunnen medewerkers en bezoekers beveiligd printen met hun smartphone, laptop of tablet. Vanaf elke plek, zónder aangesloten te zijn op het bedrijfsnetwerk.

Lees meer

Gemakkelijk documenten vinden

Niets is vervelender dan verloren tijd aan onnodige activiteiten, zoals bijvoorbeeld het zoeken van documenten. U kunt een einde maken aan deze verspilling van tijd en energie. Is het niet fijn als niet alleen uw eigen documenten gemakkelijk te vinden zijn maar ook het materiaal dat door uw collega’s is opgeslagen of gescand? Canon levert een gemakkelijk te implementeren systeem voor het opslaan en terugvinden van informatie, op papier of digitaal.

Lees meer

Sturen op cijfers

Veel organisaties hebben alles wat met printen en kopiëren te maken heeft niet onder controle. Zij lopen achter de feiten aan. U kunt dit voor uw organisatie veranderen. Alle print- en kopieeropdrachten kunnen namelijk worden geregistreerd, samen met de bijbehorende kosten. Deze informatie kunt u gebruiken om pro-actief te sturen.

Lees meer

Controle op dossiers

U kunt de mogelijkheden voor verspreiding van documenten beperken. Bijvoorbeeld door het aantal personen dat mag scannen te beperken. Of door documenten die gekopieerd of gescand worden te controleren op specifieke woorden. Scant iemand een document met een trefwoord? Dan krijgt uw security manager een melding. Dan heeft u de controle weer.

Lees meer

Efficiënte administratie

Problemen bij het verwerken van inkomende facturen zijn bij veel organisaties vaak hetzelfde en gaan meestal gepaard met veel administratieve handelingen. Bij een digitaal factuurproces wordt de informatie op een inkomende factuur automatisch herkend door intelligente scan-en tekstherkenningstechnologie en automatisch ingeboekt in uw document archiveringssysteem of financiële applicatie. Dat is pas efficiënt!

Lees meer

In de cloud

Uw organisatie beschikt niet over IT kennis. Dan is het makkelijk om geen ingewikkelde softwarepakketten te hebben, die ook nog eens lastig zijn te implementeren. Canon beschikt ook over cloud oplossingen. Dit zijn software oplossingen die niet fysiek op uw locatie aanwezig zijn maar die u virtueel kunt gebruiken vanaf een gehoste omgeving. Voordelen: altijd beschikbaar en geen of weinig IT kennis nodig.

Lees meer

Documenten digitaliseren

U heeft van bepaalde papieren bestanden het digitale bestand niet beschikbaar. Overtypen lijkt dan de enige oplossing. Canon heeft de ideale oplossing voor u. Met de software van Canon kunt u uw documenten inscannen en omzetten naar Microsoft Word, Excel of Outlook.

Lees meer

Mijn printerpark beheren

Wij hebben voor u de oplossing om het aantal telefoontjes naar de helpdesk en uw totale IT support kosten te verlagen. En dat terwijl de gemiddelde bezettingsgraad van uw apparatuur omhoog gaat. Managed Print Services van Canon biedt u een oplossing.

Lees meer

Bestanden makkelijk terugvinden

Het is een bekend fenomeen; snel nog even de notulen van de laatste vergadering opzoeken, de juiste klantgegevens erbij pakken of een presentatie printen. Kostbare tijd gaat verloren met zoeken. Wilt u er voor zorgen dat documenten altijd en overal vindbaar en beschikbaar zijn? Canon helpt u daar graag bij.

Lees meer

Beveiliging van documenten

Beveiliging van documenten is belangrijk, maar bij veel organisaties niet goed georganiseerd. Wij kunnen u helpen optimale controle over de inhoud van uw dossiers te krijgen. Medewerkers die een gescand document aan een vertrouwelijk dossier willen toevoegen dienen zich eerst te identificeren. Zo kunt u precies zien welke medewerkers gebruik hebben gemaakt van het dossier.

Lees meer

Alles digitaal

Ordners nemen niet alleen veel ruimte in. Het zoeken van een document neemt ook meer tijd in beslag in een papieren archief. Met ‘document scanning en distributie’ kunnen uw medewerkers papieren documenten scannen en gemakkelijk omzetten naar een gangbaar bestandsformaat zoals bijvoorbeeld een PDF. Zo zijn documenten altijd gemakkelijk terug te vinden.

Lees meer

Bestanden comprimeren

U herkent het vast, e-mail bestanden die niet ontvangen of verstuurd kunnen worden omdat ze te groot zijn. Vaak zijn er door de IT afdeling beperkingen ingesteld aan het aantal te ontvangen of te verzenden MB’s. Canon biedt software waarmee u PDF bestanden flink kunt verkleinen mét behoud van visuele kwaliteit.

Lees meer

Einde aan hoge printkosten

Canon kan u helpen inzichtelijk te maken wat de oorzaak is van hoge printkosten. Met behulp van maandelijkse rapportages, ziet u snel trends en uitschieters. Deze informatie maakt het mogelijk om te sturen en pro-actief op te treden. Komt er een drukke periode aan? Dan bestelt u extra papier en toner. Verbruikt een afdeling ineens erg veel kleur? Dan controleert u direct wat hiervan de reden is.

Lees meer

Documentbeveiliging

U geeft aan dat onbevoegden toegang kunnen krijgen tot uw documenten en netwerk. Vanuit de beveiligingbenadering van Canon, kunnen we u helpen met het blokkeren van onbevoegde gebruikers op uw netwerk. Maar ook het vastleggen van toegangsrechten in diverse workflows behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer

Clean desk

Volle bureaus geven een slordige indruk. Daarom is digitaal archiveren voor u de juiste oplossing. U bespaart archiefruimte, voorkomt overvolle bureaus en kunt snel documenten terugvinden. Maar belangrijker nog: u voorkomt dat belangrijke informatie verloren gaat.

Lees meer
Vraag van